Kun muutat Lumo-kotiin

Tervetuloa uuteen kotiin!

Olemme koonneet tälle sivulle tärkeitä tietoja ja vinkkejä muuttoosi liittyen.

Tutustuthan myös uuden asukkaan oppaaseen, johon olemme koonneet tärkeimmät Lumo-asumisessa huomioitavat seikat.

Myös asiakaspalveluumme voit ottaa aina yhteyttä kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa.

Muuttotarkastus ja -korjaukset

Asukkaan vaihtuessa on asuntoon tehty muuttotarkastus. Tarvittaessa asuntoon on tehty myös kunnostuksia uutta asukasta varten. Mikäli kuitenkin huomaat muuttovaiheessa vikoja tai puutteita, teethän niistä vikailmoituksen.

Tavoitteenamme on, että kaikki asunnot ovat kunnossa ja asuminen uudessa kodissa olisi mahdollisimman mutkatonta. Asuntojen varustetasossa on kuitenkin eroja asuntojen iän ja tehtyjen korjausten vuoksi.

Maalietu

Tarjoamme muuttajille mahdollisuuden maalietuun, joka sisältää työkalut ja maalit omatoimiseen pintaremontointiin.

Lue lisää maaliedusta

Muuttopäivä

Sisäänmuuttopäivä on vuokrasuhteen alkamispäivä tai mikäli kyseinen päivä ei ole arkipäivä, sitä lähinnä seuraava arkipäivä. Jos asunto on tyhjä ja muuttovalmis jo aikaisemmin, voit kysyä Lumo-kotikeskuksesta muuton aikaistamista.

Autopaikat ja saunavuorot

Autopaikkojen varaaminen onnistuu suoraan My Lumo -palvelun kautta.

Vapaita autopaikkoja on rajallinen määrä. Autopaikka on huoneistokohtainen, 1 autopaikka/huoneisto. Tilanteen niin salliessa on yleensä mahdollista vuokrata myös ns. kakkosautopaikka. Tilanteen muuttuessa kakkosautopaikan vuokrasopimus voidaan kuitenkin päättää.

Voit varata saunavuoron My Lumo -palvelun kautta.

Autopaikat ja saunavuorot eivät siis siirry automaattisesti edelliseltä asukkaalta. Autopaikkojen ja saunavuorojen käyttökorvaukset peritään vuokranmaksun yhteydessä. Kun olet saanut uuden saunavuoron tai autopaikan, sinulle lähetetään myös uusi vuokranmaksuerittely.

Avaimet

Jos et ole vielä saanut kotisi avaimia, voit noutaa ne huoltoyhtiöstäsi sopimuksen alkamispäivänä. Avaintennoutopaikkasi yhteystiedot löydät My Lumo -palvelusta kohdasta "Avainten hallinta".

Avaimista pidetään kirjaa. Mikäli alkuperäisiä avaimia ei palauteta, sarjoitamme lukot uudestaan viimeistään vuokrasuhteen päättyessä poismuuttavan asukkaan laskuun. Sarjoittamisella varmistamme asunnon turvallisuuden ja sen, että vain asunnon haltijalla on hallussaan kaikki asunnon avaimet. Samassa asunnossa asuvia kannattaa muistuttaa huolellisuudesta avainten käsittelyssä.

Helpota muuttoasti ja säästä aikaa ja vaivaa tilaamalla uuden kotisi avaimet sinulle sopivaan paikkaan avainkuriiripalvelun avulla.

Kotivakuutus

Olet sitoutunut vuokrasopimuksen allekirjoittaessasi ottamaan huoneistoa koskevan kotivakuutuksen ja pitämään sen voimassa koko vuokrasuhteen ajan.

Ilmoita asumisessasi tapahtuneet muutokset vakuutusyhtiöösi ja varmista kotivakuutuksesi voimassaolo.

Sähkösopimus

Solmi sähkösopimus. Voit solmia sähkösopimuksen helposti esimerkiksi haluamasi sähköyhtiön verkkosivuilla.

Muuttoilmoitukset

Tee muuttoilmoitus Digi- ja Väestötietovirastoon ja postiin internetissä, puhelimitse tai postissa. Kun olet tehnyt virallisen muuttoilmoituksen, postisi kääntyy maksutta uuteen osoitteeseesi yhden kuukauden ajan.

Myös huoltoyhtiö saa tiedon muutostasi automaattisesti, ja lisää postiluukkuun sekä nimitauluun vuokrasopimuksen tehneiden henkilöiden sukunimet. Jos haluat tehdä tähän muutoksia, niin olethan yhteydessä suoraan huoltoyhtiöön. Huoltoyhtiösi yhteystiedot löydät rappukäytävän ilmoitustaululta tai My Lumo -palvelusta.

Muista ilmoittaa uusi osoitteesi sukulaisille ja ystävillesi. Postista saat tähän tarkoitukseen sopivia maksuttomia osoitteenmuutoskortteja.

Varasto

Asuntoon kuuluu huoneiston numeron mukaan numeroitu, yhteisissä tiloissa tai huoneiston yhteydessä sijaitseva irtaimistovarasto. Varastotila on pidettävä aina lukittuna. Lukon hankkii asukas. Jos edellisen asukkaan jäljiltä on jäänyt tavaraa varastoon, ota yhteys huoltoyhtiöösi. Ethän ota käyttöön toiselle huoneistolle kuuluvaa varastoa, vaikka se olisi käyttämätönkin.

Irtaimistovarasto on tarkoitettu tavalliselle koti-irtaimistolle, joten esimerkiksi palavien nesteiden säilyttäminen on paloturvallisuuden vuoksi kielletty. Kellarikäytävät, raput ja porrashuoneet on yleisen turvallisuuden vuoksi pidettävä aina tyhjinä.