Glögikausi on täällä
Lämmin mausteinen glögi kuuluu jouluun ja joulunodotukseen. Jo pelkkä tuoksu saa joulumielen heräämään. Pistä mehu ja mausteet porisemaan!
Tarvitset
3 dl mustaherukkamehutiivistettä
7 dl vettä
10 neilikkaa
1 kanelitanko tai 4 tähtianista
½ tl kardemummaa
(pieni pala tuoretta inkivääriä)
fariinisokeria tai vaahterasiirappia maun mukaan
Lisäksi
rusinoita
kuorittuja manteleita tai mantelilastuja
Saat glögiin uudenlaista makua kun korvaat osan mustaherukkamehusta karpalomehulla.
Ohje
- Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kanelitanko, neilikat ja kardemumma sekä halutessasi hiukan tuoretta inkivääriä.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia.
- Siivilöi mausteet pois. Lisää mehu ja kuumenna. Mausta makusi mukaan fariinisokerilla tai vaahterasiirapilla.
- Tarjoa rusinoiden ja manteleiden kanssa.
Vinkki: Jos olet puolukan ystävä, voit käyttää glöginteossa myös puolukkamehua.
Glögit kuvattu Järvenpään uudessa Lumo-talossa, Sibeliuksenkatu 27. Tutustu asuntoon täällä.