Kestävä elämäntapa

Kesälounas kulhoon: broileria ja vihreitä vehnänjyviä

Trendikkäisiin kulhoruokiin voi käyttää lähes mitä aineksia vain. Kun edellispäivän grilliherkut saavat kaverikseen edullisia kauden kasviksia, kukkaro kiittää eikä hävikkiruokaa synny.

235x174

Resepti

Kypsää broileria

200 g vihreitä vehnän jyviä eli freekehiä

1 rkl vihreää harissatahnaa

1 rkl oliiviöljyä

0,5 tl jauhettua juustokuminaa

parsakaalia

avokadoa

kirsikkatomaatteja

kevätsipulia

salaattia

  1. Keitä freekehiä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Sekoita harissatahna, öljy ja juustokumina tasaiseksi ja mausta freekeh-seoksella. Anna jäähtyä. Paloittele parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia.
  2. Valuta. Halkaise 1–2 avokadoa, poista kivet ja lusikoi sisukset leikkuulaudalle. Viipaloi avokado. Pilko tomaatit ja kevätsipulit. Hienonna salaatti.
  3. Nosta salaatti tarjoilukulhojen pohjalle. Pilko broileri ja nostele loppujen ainesten kanssa kulhoon. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja suolasta kastike ja pirskota salaattiainesten päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

18.6.2019 (Muokattu 29.7.2021)

Teksti Otavamedia

Kuvat Kristiina Kurronen Otavamedia

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu