Kuuma keitto tuo lämpöä syksyyn
Kukkakaalista ja linsseistä syntyy lämmittävä syksyinen keitto, joka saa mukavasti potkua mausteista. Keitä ja nauti!
Resepti
1 pieni (600 g) kukkakaali
1 sitruunanruoho
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
1 dl punaisia linssejä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Poista sitruunaruohosta muutama uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja sitruunaruohoa mausteiden kanssa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan kukkakaalien ja tomaattisoseen kanssa. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Tarjoa keiton kaveriksi kirsikkatomaatteja ja korianteria.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Vieraskynä
Sosiaalisen median yrittäjä Veera Bianca: ”Mitä vähemmän omistan, sitä kevyemmältä elämä tuntuu.”
- Sisusta ja tuunaa
Joutenoloa kotona – sisustusarkkitehdin kolme vinkkiä rentoon kotiin
- Lumo vinkkaa
Yhteiseen pöytään kokoontuminen on aina erityistä – Emma Ranteen resepti onnistuneisiin juhliin
- Kestävä elämäntapa
Lumo vinkkaa – paistettu riisi on hyvää ja vähentää ruokahävikkiä