Lumo-kotien yhteiskäyttöautona ensimmäinen pakettiauto
Yhteiskäyttöautoilu on kasvava trendi. Eikä ihme, säästetäänhän siinä sekä kustannuksia että luontoa. Lumo-kotien asukkaiden yhteiskäyttöautoetuihin kuuluu nyt henkilöautojen lisäksi myös pakettiauto.
”Hei Timo, kiitos varauksestasi!”, pirteä tekstiviesti piippaa älypuhelimeni näytöllä.
Olen juuri varannut pariksi tunniksi Lumo-asukkaille tarkoitetun yhteiskäyttöpakettiauton. Parikymppinen, pesästä lentänyt tytär saa pian luvatut lapsuudenkodin huonekalut yksiöönsä toimitettuina.
Yhteiskäyttöauto tuntuu tilapäiseen kuljetustarpeeseen juuri passelilta ratkaisulta. Netistä varaamalla saan pakettiauton käyttööni Lumo-kotien asukkaille tarkoitetulla 30 prosentin alennuksella. Noutopaikkana Helsingissä toimii lähellä sijaitseva parkkihalli osoitteessa Retkeilijänkatu 2.
Tekstiviestin jälkeen saan sähköpostin, jossa on tarkat ohjeet pakettiauton noutoa, käyttöä ja palautusta varten. Mukana seuraavasta linkistä lataan älypuhelimeeni ilmaiseksi 24Rent-sovelluksen. Sovelluksen vaihtoehtona palvelu toimii myös perinteisillä tekstiviesteillä.
Yhteiskäyttöauton ovet auki kännykällä
Tuntia ennen varauksen alkua piippaa taas tekstiviestiä: ”Ota auto helposti käyttöön puhelimellasi”, yhteiskäyttöautoa välittävä 24Rent muistuttaa.
Suuntaan kohti parkkihallia ja löydän paketti-Toyotan ylimmältä tasolta. Näpäytän älypuhelimen sovelluksesta varaukseni esiin ja painan ”Avaa ovet”. Autosta kuuluva hiljainen napsahdus kertoo keskuslukituksen auenneen.
Virta-avain on auton hansikasluukussa, kuten luvattiin. Ennen liikkeellelähtöä muistan vielä valokuvata auton ulkopellit kännykkäkamerallani saamieni ohjeiden mukaisesti. Se on yhteinen etu mahdollisten kolhujen varalta. Muutama lommo autossa näkyy jo olevankin, joten on hyvä että pakun noutokunto tulee dokumentoitua.
Lumo-yhteiskäyttöautoa ja varausta helppo hallita
Kurvaan pakettiautolla noutamaan kalusteita. Silmäilen ajaessani auton varustusta. Isoista sivupeileistä tottumattomankin on helppoa arvioida auton mittoja pihalle peruutellessa. Takaovissakin on lasit, joten matkustamosta näkyy myös taaksepäin. Kojetaulun päällä on lappu, jossa lukee isoilla kirjaimilla diesel – hyödyllinen muistutus bensa-autoon tottuneelle, ettei tule tankattua väärää polttoainetta.
Huonekalukeikka on nopeasti heitetty. Reilun tunnin päästä pääsen jo paluumatkalle. Koukkaan huoltoaseman kautta ja tankkaan muutamat käyttämäni diesel-litrat.
Lopuksi kiipeän autolla takaisin parkkihallin kolmanteen kerrokseen. Kertaan kännykästäni vielä palautusohjeet. Tarkastan, ettei tavaroitani jää autoon. Siivoan irtoroskat, napsin autosta vielä varmuudeksi palautuskuntokuvat ja asetan sitten avaimen takaisin hansikaslokeroon.
Varmistan, että auto on oikein pysäköity ja lukitsen ovet älypuhelinsovelluksella ”Sulje ovet”-napista. Tuttu napsahdus kertoo ovien menneen lukkoon. Varausta voi myös jatkaa painamalla ”Jatka varausta”, jos auto on vapaana.
Yhteiskäyttöä ympäri vuorokauden
Yhteiskäyttöpakettiautoilu oli mukavan positiivinen kokemus. Sekä verkon kautta toimiva varausjärjestelmä että auton käyttöönotto älypuhelimella toimivat varsin kätevästi.
Varauksen voi tehdä My Lumo -palvelun kautta mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Koska noutoihin ja palautuksiin ei tarvita palveluntarjoajan henkilökuntaa, pysyvät auton tuntihinnatkin edullisina.
Parin tunnin pakukeikka tuli heitettyä muutaman kympin kustannuksin. Tyytyväisiä ovat sekä kuljettaja että tytär, ja taitaa luontokin kiittää yhteiskäyttöautoilun järkevyydestä.
Mikä yhteiskäyttöauto?
- Ekotehokas yhteiskäyttöautopalvelu on Lumo-kotien ja 24Rentin yhdessä kehittämä autoilukonsepti, joka palvelee näppärästi satunnaista henkilö-, tai pakettiauton tarvitsijaa.
- Liikkumisen lisäpalveluna se täydentää julkista liikennettä. Yksi yhteisauto korvaa keskimäärin 8–25 omistusautoa. Pysäköintipaikkojen tarpeen arvioidaan vähenevän yhteiskäyttöautoilla noin 30–40 prosenttia kerrostaloissa.
- Lumo ja 24Rent tarjoaa ilmaisen kanta-asiakkuuden palveluun, ja autot voi vuokrata kätevästi My Lumo -palvelun kautta.
- Autoja on jo yli 700 kpl yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomen.
Katso video: Näin yhteiskäyttöauto toimii
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Vieraskynä
Sosiaalisen median yrittäjä Veera Bianca: ”Mitä vähemmän omistan, sitä kevyemmältä elämä tuntuu.”
- Palveluksessasi
Asumisviihtyisyys alkaa siististä pihasta – näin pidämme siitä huolen
- Lumo-palvelut
Digimummo Valtonen on ajan hermolla
- Asumisen trendit ja kehitys
10 vuotta lumoavaa vuokra-asumista