Marinoidut oliivit ja voitaikinakukat – kokkaa piknik-eväät ruokakirjailija Tara Junkerin resepteillä
Mikä olisikaan parempi tapa nauttia kesäisistä kotikulmista kuin pakata eväät mukaan ja lähteä ulos. Ruokakirjailija ja reseptinikkari Tara Junkerin resepteillä loihdit piknik-herkut sesongin antimista.
Pyöräytä eväät kotona, kutsu kaverit mukaan ja nauti kotikulmien parhaista antimista piknikillä. Ruokakirjailija Tara Junker suuntaa Helsingissä piknikille esimerkiksi Mustikkamaalle tai Eiranrantaan – molemmat ovat lähellä keskustaa ja meren äärellä, jotta ruokailun ohessa pääsee pulahtamaan. Kauniita kukkia ja vehreyttä kaipaavalle Junker vinkkaa Meilahden arboretumista.
Ruoanlaitossa Junkeria inspiroivat kauden kasvikset. Siksi hän valikoi kesäisiin piknik-eväisiinsä sesongin kotimaista fenkolia. Nappaa talteen Junkerin reseptit ja kokeile fenkolitahnan kaveriksi brie-voitaikinakukkia, väliamerikkalaista herkkujuomaa agua frescaa, basilikaista hedelmäsalaattia ja marinoituja oliiveja.
Fenkolitahna
3 (750 g) fenkolia
2 rkl rypsiöljyä
2 raastettua valkosipulinkynttä
1 sitruuna
½ dl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
2 tl mustapippuria
- Puolita fenkoli, poista juuret ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi.
- Paista fenkolia rypsiöljyssä pannulla keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja saanut vähän väriä.
- Lisää valkosipuli, purista sekaan sitruunan mehu ja paista vielä viisi minuuttia.
- Surauta fenkoli tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Jos tahna on liian paksua, lisää sekaan rypsiöljyä.
Brie-voitaikinakukat
500 g voitaikinalevyjä
100 g briejuustoa
1 dl hilloa, esim raparperi tai vadelma
2 kananmunaa
"Voitaikinataskut ovat hyvä vaihtoehto tavalliselle juuston, hillon ja leivän kombolle."
- Lämmitä uuni 200 asteeseen ja ota voitaikina sulamaan pakkasesta.
- Rei’itä voitaikinasta kymmenen kukkaa piparkakkumuotilla.
- Täytä kukka palalla briejuustoa ja hillonokareella. Sivele reunat kananmunalla.
- Paina toinen kukka varovasti päälle ja nipistä reunat yhteen. Sivele kananmunalla.
- Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kukka on saanut kauniin kullanruskean värin.
Vesimeloni-jalapeno agua fresca
1 kg vesimelonia
1 dl vettä
2 limeä
1 jalapeno
- Kuori vesimeloni ja pilko se pieniksi paloiksi.
- Sekoita palat veden ja puristetun limen mehun kanssa tehosekoittimessa, kunnes koostumus on sileä.
- Jos haluat juomasta läpikuultavaa, voit siivilöidä sen.
- Viipaloi jalapeno ja lisää paloja mehujuomaan oman maun mukaan.
- Anna juoman tekeytyä noin puoli tuntia.
Basilika-hedelmäsalaatti
Basilikasiirappi
1 dl vettä
½ dl hunajaa
2 limeä
1 ruukku basilikaa
Hedelmäsalaatti
Puolikas hunajameloni
400 g mansikoita
4 nektariinia
"Tykkään lisätä yrttejä ja tulisuutta myös jälkkäreihin. Siitä sain idean basilikasiirapista hedelmäsalaatissa ja jalapenosta agua fresca -vesimelonijuomassa."
- Valmista ensin basilikasiirappi surruttamalla vesi, hunaja, limemehu ja basilika sileäksi sauvasekottimella. Siivilöi siirappi.
- Leikkaa hedelmät sopivan kokoisiksi paloiksi kulhoon.
- Kaada siirappi päälle ja tarjoile.
Marinoidut oliivit
2 purkkia (á 180 g) vihreitä Kalamata-oliiveja
3 valkosipulinkynttä
1 luomuappelsiinin kuori
5 oksaa timjamia
5 oksaa salviaa
1 dl oliiviöljyä
"Marinoidut oliivit vievät ajatukset suoraan Välimerelle."
- Valuta oliivit, pilko valkosipuli ja raasta appelsiininkuori.
- Sekoita ainekset keskenään astiaan tai purkkiin ja anna tekeytyä vähintään tunnin.
- Herkullisimman lopputuloksen saat, kun valmistat oliivit edellisenä iltana ja jätät ne marinoitumaan yön yli.
Lisää Tara Junkerin ihania reseptejä löydät hänen Instagram-tililtään.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Kurkistus kotiin
Rauhallista luontoa sekä tilaa musiikille – tässä ovat Nuppu Oinaan lempikulmat
- Omilla kulmilla
Pasilan monet kasvot – yhdistelmä betonibrutalismia, palveluita ja luontoa
- Omilla kulmilla
Helsingin stadilaisin kaupunginosa Vuosaari tarjoaa rantaviivaa ja yhteisöllisyyttä
- Lumo vinkkaa
Löydä omat kulmasi – näin valitset sinulle parhaan asuinalueen