Pääsiäisen lumoavat herkut
Hurmaa pääsiäisenä perhe ja ystävät ananaspannacotalla ja hedelmäisellä valkosuklaamoussella täytetyillä suklaamunilla.
Ananaspannacotta
3 liivatelehteä
1 prk (200 ml) kookoskermaa
2 dl maitoa
3 rkl sokeria
2 rkl Malibu-likööriä (ei välttämätön)
Pinnalle:
pala tuoretta ananasta
2 rkl ruokotomusokeria
tuoretta minttua
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Kiehauta kookoskerma, maito ja sokeri kattilassa. Liota liivatteet kuumaan liemeen ja mausta seos liköörillä.
3. Annostele kermaseos tarjoilulaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.
4. Leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi ja mausta ruokotomusokerilla. Nostele pannacottien päälle ananasta ja koristele tuoreella mintulla.
Tropiikin valkosuklaamousse
8 suklaamunaa
Täyte:
2 dl kuohukermaa
75 g valkosuklaata
1 passionhedelmä
1 prk (125 g) lasten mangososetta
- Kiehauta kuohukerma kattilassa ja nosta levyltä. Lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoita nuolijalla, kunnes suklaa on sulanut.
- Kaada seos jäähtymään kulhoon ja peitä kelmulla. Anna seoksen jäähtyä vähintään tunti tai yön yli viileässä.
- Vatkaa valkosuklaakerma vaahdoksi. Kaavi passionhedelmän sisus siivilän läpi seokseen ja sekoita joukkoon mangosose. Sekoita kevyesti maut sekaisin.
- Leikkaa suklaamunista pienellä terävällä veitsellä lakki varovasti viilaten pois. Täytä munat vaahdolla ja tarjoile.