Värikäs kesäkeitto kesäpöytään – nappaa resepti talteen
Lämmin kesäkeitto ilahduttaa raikkailla väreillään kesäpöydän äärellä istujat. Sen itämaiset maut haastavat perinteisen suomalaisen kesäkeiton.
Ainekset
200 g täysjyvänuudeleita
3 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 tähtianista
2 rkl tummaa sokeria
1 ¼ litraa kasvislientä
3 nippuporkkanaa
2 nippua sipulia
2 valkoista naurista
pala kaalia
herneitä
1 limetin mehu
1 punainen chili
1 rkl thai-kalakastiketta
1 rkl soijaa
tuoretta korianteria, minttua ja basilikaa
- Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemeen hienonnetut valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä tähtianikset ja sokeri. Suikaloi kasvikset ja lisää ne liemeen.
- Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää limettimehu, viipaloitu chili, kalakastike ja soija. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa ne annoskulhojen pohjalle. Kauho päälle keitto ja lisää pinnalle reilusti tuoreita yrttejä.
Värikkään kesäkeiton juju on kirkas, mausteinen liemi, jonka maun voi halutessaan pyöristää kookosmaidolla.